Veel gestelde vragen – zomerkamp

Het kamp kost €160,-. Dit is inclusief de busreis van en naar het terrein, maaltijden en overnachtingen. Extra zakgeld voor een patatje in het zwembad of nóg meer snoep mag natuurlijk altijd, maar liever niet meer dan €15.

Pfoe, dat is stiekem best een hoop geld, kan ik korting krijgen?

Om gezinnen voor wie het moeilijk is te betalen tegemoet te komen is er door de landelijke YMCA geld beschikbaar gesteld, omdat de YMCA vind dat ieder kind op vakantie moet kunnen. Om in aanmerking te komen voor een dergelijke korting moet er wel een “bewijsstuk” zoals een bewijs van inkomsten worden getoond. Voor meer info, stuur een mailtje naar [email protected]

Hoe zit het met het vervoer?

De reis naar het kamp gaat per touringcar zodat we in de bus vast kennis kunnen maken en het kamp in één klap goed beginnen.. Kom alsjeblieft niet te laat, niemand wil de laatste zijn die opgehaald word.

Wat eten we? (en hoe zit het met allergieën?)

Geen idee, maar onze kampleiders koken al vele jaren en het is altijd smullen!
Natuurlijk zijn allergieën geen probleem. Meld op het aanmeldformulier hoe en wat, dan laten we zo snel mogelijk weten of de koks er rekening mee kunnen houden of dat we een andere oplossing moeten zoeken.

Ik mis mijn kind zo… kunnen we even bellen?

We merken steeds meer dat ouders het moeilijker vinden hun kind los te laten dan andersom. We gaan proberen regelmatig foto’s op deze website te plaatsen maar onze ervaring is dat bellen snel heimwee oproept, en het (meestal) niet oplost, maar verergert. In het geval van nood kan er altijd contact worden opgenomen.

Waar moet ik ál die kaarten naartoe sturen?

Post ontvangen op kamp is altijd leuk. Zet wel duidelijk op de kaart dat deze naar het kamp van YMCA Meijendel  moet. Het adres staat onder het kopje “locatie”.

Mijn kind gebruikt medicijnen, heeft een beperking of gedragsstoornis. Mag hij/zij nu nog mee?

Natuurlijk zijn medicijnen geen probleem, aan het begin van het kamp mogen de medicijnen worden ingeleverd waarna we deze beheren. Kinderen met een beperking of gedragsstoornis zijn óók welkom, maar de YMCA organiseert ook kampen speciaal voor kinderen met een beperking. Kijk hiervoor op ycamps.nl.

Mijn kind is 15, maar er is nog wel plek toch?

Helaas moeten we een grens trekken. Het is voor de deelnemers leuk om met leeftijdsgenoten te zijn en een groot leeftijdsverschil kan afbreuk doen aan het plezier. Door jarenlange ervaring kiezen we ervoor kinderen vanaf 8 jaar tot en met 14 jaar mee te nemen.

Lig ik met … op de kamer??

Dat merk je vanzelf, we maken vooraf een indeling waarin we enigszins rekening houden met vriendjes/vriendinnetjes. We slapen op slaapzalen dus het kan zijn dat je niet met iedereen op dezelfde kamer zit. Het wordt hoe dan ook gezellig!

Inpakken, wat moet er allemaal mee?

Op de pagina “paklijst zomerkamp” staat een prachtige paklijst. Denk er wel aan dat we met de bus gaan en het dus wenselijk is om alles in maximaal 2 tassen/koffers mee te nemen. Vuilniszakken zijn voor vuilnis en lopen het risico daarvoor aangezien te worden. Gebruik een sporttas, reistas of hutkoffer. Schrijf altijd je naam op je bagage! (pleistertape is goed te beschrijven, blijft goed plakken en laat geen lijmresten achter)

Telefoons, IPod’s en andere electronica.

Laat alles alsjeblieft thuis! Je bent nu hier, je verhalen mag je na het kamp allemaal vertellen of tijdens het kamp een old-school kaart sturen. Het is op kamp niet toegestaan een telefoon mee te nemen. Indien nodig kan de leiding contact opnemen met de ouder(s). Je kan wel een kleine radio, mp3 – speler of ipod mee nemen. Let op! Waardevolle spullen die meegaan valt niet onder onze verantwoordelijkheid.

Waar en hoe laat vertrekt de bus?

Deze informatie volgt nog.

Ik heb mijn kind aangemeld maar wil tóch annuleren.

Dat kan, maar omdat we beperkt plek hebben brengen we bij een annulering minder van 6 weken voor vertrek 25% van de kampprijs in rekening. Doe je dat één week voor vertrek, dan betaal je alsnog 75% van de kampprijs.

Ik heb nog zó veel vragen… wie heeft antwoorden?

Voor alle vragen kun je mailen naar [email protected], voor vragen tijdens de week hebben we een noodnummer dat voor het kamp word gecommuniceerd.

Zomerkamp voor kinderen uit de regio Voorschoten en Wassenaar