Veelgestelde vragen over het zomerkamp

Wat zijn de kosten?

Het zomerkamp kost in totaal: €185,- voor 2024. De prijs is inclusief de busreis van en naar het terrein, maaltijden en overnachtingen. Extra zakgeld voor een patatje in het zwembad of nóg meer snoep mag natuurlijk altijd (bij voorkeur niet meer dan €15).

Kan ik korting krijgen?

De YMCA vindt dat ieder kind op vakantie moet kunnen. Daarom heeft de landelijke YMCA geld beschikbaar gesteld speciaal voor gezinnen die iets minder te besteden hebben. Om in aanmerking te komen voor een eventuele korting moet er wel een “bewijsstuk” (zoals een bewijs van inkomsten) worden getoond. Voor meer informatie, stuur een mailtje naar [email protected].

Hoe is het vervoer geregeld naar het kampterrein?

De reis naar het kampterrein gaat per touringcar zodat we in de bus alvast kennis kunnen maken en het kamp in één keer goed met elkaar kunnen beginnen. Er is één locatie waar we de kinderen ophalen en weer brengen na afloop van het kamp (in Wassenaar).

Waar en hoelaat vertrekt de bus?

De precieze locatie volgt in laatste brief (een aantal weken) voor de start van het kamp. Kom in ieder geval niet te laat, niemand wil als laatste bij de bus aankomen of de laatste zijn die word opgehaald.

Wat eten we? En hoe zit het met allergieën?

Dat horen de kinderen per dag op kamp. Onze kampleiding kookt al vele jaren voor de kinderen en het is elk jaar weer smullen! Natuurlijk zijn allergieën geen probleem. Op het aanmeldformulier kunt u aangeven welke allergieën uw kind heeft. Dan houden wij hier gedurende het kamp rekening mee.

Kunnen we gedurende het kamp contact opnemen met ons kind?

We merken steeds meer dat ouders het moeilijk vinden om hun kind los te laten. Terwijl de kinderen vaak zoveel genieten gedurende de week dat eventuele heimwee al snel verdwijnt. Onze ervaring leert dat bellen sneller heimwee oproept. Om toch op de hoogte te blijven van wat we tijdens kamp met elkaar beleven, proberen we gedurende de week de ouders regelmatig van foto’s en updates te voorzien. In het geval van nood, zowel vanuit de ouder(s)/verzorger(s) als vanuit de kinderen, kan er uiteraard altijd contact worden opgenomen.

Kan ik een kaartje sturen naar mijn kind(eren)?

Post ontvangen op kamp is altijd leuk. Zet wel duidelijk op de kaart dat deze naar het kamp van YMCA Meijendel moet. Het adres staat onder het kopje “Kampterrein Het Boshuis”.

Mijn kind gebruikt medicijnen, heeft een beperking of gedragsstoornis. Mag hij/zij mee op kamp?

Natuurlijk zijn medicijnen geen probleem. Geef het gebruik van eventuele medicijnen wel duidelijk aan op het aanmeldformulier. Aan het begin van het kamp worden de medicijnen ingeleverd bij de kampleiding, waarna we deze beheren. Kinderen met een lichte beperking of gedragsstoornis zijn welkom. Interessant om te weten is dat YMCA Nederland ook kampen organiseert speciaal voor kinderen met een beperking. Kijk hiervoor op ycamps.nl.

Mijn kind is jonger dan 8 of ouder dan 14, mag hij/zij mee op kamp?

Nee. Helaas moeten we ergens een grens trekken. Het is voor de deelnemers leuk om met leeftijdsgenoten te zijn en een groot leeftijdsverschil kan afbreuk doen aan het plezier. Door jarenlange ervaring kiezen we ervoor kinderen vanaf 8 jaar tot en met 14 jaar mee te nemen.

Met wie ligt mijn kind in de slaapzaal?

Dat horen de kinderen bij aankomst. Jongens en meisjes liggen op aparte slaapzalen. We maken vooraf een indeling waarin we enigszins rekening houden met vriendjes/vriendinnetjes. We slapen op slaapzalen dus het kan zijn dat je niet met iedereen in dezelfde kamer slaapt. Hoe dan ook, zorgen we ervoor dat het een gezellig kamp wordt!

Tas inpakken, wat moet er allemaal mee?

Een paar weken voor het kamp sturen wij een inpaklijst voor het zomerkamp toe. Denk er wel aan dat we met de bus gaan en het dus wenselijk is om alles in maximaal 2 tassen/1 koffer mee te nemen. Vuilniszakken zijn voor vuilnis en lopen het risico daarvoor aangezien te worden. Gebruik daarom een sporttas, reistas of koffer. Schrijf altijd je naam op je bagage d.m.v. een label of kaartje. Ook pleistertape is goed te beschrijven, blijft goed plakken en laat geen lijmresten achter.

Mogen telefoons, IPod’s en andere electronica mee op kamp?

Laat alles alsjeblieft thuis. We ondernemen gedurende de week veel activiteiten waarbij we de kinderen de kans willen geven om alle verhalen thuis na te vertellen na het kamp. Tijdens kamp al vertellen wat we voor leuks doen? Dan kunnen de kinderen een kaartje naar ouders/verzorgers sturen. Het is op kamp niet toegestaan een telefoon mee te nemen. Indien nodig kan de leiding contact opnemen met de ouder(s)/verzorger(s). Kinderen mogen wel een kleine radio, mp3 – speler of IPod mee nemen. Let op! Waardevolle spullen die meegaan vallen niet onder onze verantwoordelijkheid. Als er een uitzonderlijke situatie is, kunnen ouders dit altijd aangeven bij de kampleiding. Dan zoeken we samen naar een passende oplossing.

Kan ik de kampaanmelding van mijn kind nog annuleren?

Dat is mogelijk, maar omdat we slechts een beperkt aantal plekken hebben brengen wij bij een annulering minder dan 10 weken voor vertrek 25% van de kampprijs in rekening. Minder dan 6 weken brengen we 50% van de kampprijs in rekening en minder dan 2 weken, 75% van de kampprijs. Annuleer je één week voor vertrek? Dan betaal je alsnog 100% van de kampprijs.

Ik heb een andere vraag, waar kan ik die stellen?

Voor alle andere vragen kun je mailen naar [email protected]. Voor vragen tijdens de het kamp hebben we een noodnummer dat voor het kamp word gedeeld met alle ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen die meegaan op kamp.

Zomerkamp voor kinderen uit de regio Voorschoten en Wassenaar